dimarts, 18 de desembre del 2018

NADALA



Bon dia!!!! Ja estem en la recta final del trimestre, i el proper divendres dia 21 de desembre acabarem les classes cantant aquesta cançó, que és del grup : La oreja de Van Gogh, i que es diu "La luz que nace en ti". 

SE que vos agrada molt. Ací vos deixe el video perquè la pugueu repassar. 



dimecres, 28 de novembre del 2018

VALS DEL MINUTO


Aquesta setmana, i després de la interpretació meravellosa que fèreu divendres de la "puerta violeta" canviem a un altre tipus de música. Escoltem una peça instrumental, concretament un piano. L'obra "el vals del minuto" de Frederic Chopin (un polaco afincat a Mallorca). La interpretació a càrrec de Lang lang. Espere que vos agrade. 



Frederic Chopin

 

dilluns, 12 de novembre del 2018

PUERTA VIOLETA


La propera setmana amb motiu del dia internacional contra la violència de gènere (25 de novembre) cantarem al pati la cançó de ROZALEN "La puerta violeta". La treballarem a classe durant aquesta setmana i la següent. Vos deixe el video perquè repasseu. 










dimecres, 7 de novembre del 2018

DAFT PUNK GET LUCKY



Aquesta setmana a la sirena escoltem una cançó anomenada "Daft punk Get Lucky" de Pharrell Williams i Nile Rodgers. Ara està de moda cantant amb un col·laborador o amic. Exemples en tenim molts: David Bisbal, Melendi, etc....

Mitjançant aquesta cançó treballarem la pulsació i l'accent en la música. Espere que vos agrade. 

 

dimecres, 24 d’octubre del 2018

HALLOWEEN


Com ja sabeu, la propera setmana es cel·lebra la festa de Halloween. Espere que ho passeu molt be. Ací vos deixe un mix de cançons. A cantar terroríficament bé. 




MARXA DELS TOREADORS (BIZET)


Aquesta setmana escoltem a la sirena, una melodia molt marxosa que ens ajuda a entrar amb molta energia al col·le. És la "Marxa dels Toreadors" de l'ópera CARMEN del compositor francés Georges Bizet que compliria anys, el dia 25 d'octubre. En concret 180 anys des del seu naixement. 


 




 

dimecres, 17 d’octubre del 2018

TWIST PER A FLAUTA


Ací vos deixe un nou repte per a flauta. És una partitura de Maria Jesús Camino. És per als alumnes de 5é i 6é sobretot, però si hi ha algun valent o valenta....ENDAVANT 😉 





TWIST (MARIA JESUS CAMINO)

CINEMA PARADISO



Aquesta setmana escoltem la BSO de la pel·lícula "Cinema Paradiso". La va composar el grandíssim ENNIO MORRICONE. M'agradaria molt que es fixareu en els "solos" dels instruments (el clarinet, la flauta travessera, etc) Vos deixe una versió dirigida pel propi compositor. Espere que vos agrade. 



                    ENNIO MORRICONE (COMPOSITOR)


 

diumenge, 14 d’octubre del 2018

BARCELONA



Aquesta setmana, i per fer homenatge a una gran SOPRANO espanyola que ens va deixar el passat dissabte 6 d'octubre, escoltarem una cançó que va interpretar  Montserrat Caballé junt al grandíssim Freddie Mercury amb motiu dels jocs olímpics celebrats a Barcelona en l'any 1992.  


 

diumenge, 30 de setembre del 2018

LA TARDOR



Aquesta setmana escoltarem una cançó popular que parla de la tardor. Què passa a la tardor??? Les fulles  cauen, són de diferents colors, etc....
La canta un cor de veus blanques o cor de xiquets/-es. Amb aquesta cançó Anem a treballar els diferents tipus de cors que existeixen. (Cor d'homes, cor de dones, cor mixt i cor de veus blanques o xiquets/-es) .




             TIPUS DE COR







dimarts, 18 de setembre del 2018

CHEAP THRILLS (SIRENA)



Comencem la setmana amb una versió instrumental d'una cançó prou famosa de la cantant SIA. Aquesta cançó és  Cheap Thrills. La versió està interpretada per un trio de corda format per dos violoncels i un violí. 

 Com ja sabeu, a la classe hem vist també altres versions: un duo de piano i violoncel, un cuarteto de corda, i la última que crec que és la que més vos ha impresionat, la del violí elèctric, que és capaç de fer ritmes de percussió. Perquè pugue tornar-lo a veure vos el deixe ací a la pàgina. 

Gràcies a aquesta cançó hem repassat la familia de la CORDA (fregada, pessigada i percutida) i també una paraula en italià "PIZZICATO" que com be sabeu significa pessigar les cordes amb els dits. 

BENVINGUTS AL CURS 2018-2019



Holaaaaa a totes i tots!!! comencem un nou curs, amb molta energia, ganes d'aprendre i gaudir amb la música. Com sempre, mitjançant aquest bloc treballarem conceptes, i descobrirem moltíssimes coses al voltant d'aquest LLENGUATGE UNIVERSAL; La música. Espere que l'utilitzeu com una eïna més d'aprenentatge.


dilluns, 4 de juny del 2018

LA LA LAND



Encentem una nova setmana amb una nova cançó. En aquest cas d'una pel·lícula nominada als oscars i que ha aconseguit moltíssims premis. Alguns d'ells són el de "millor cançó original" i "millor banda sonora". Espere que la gaudiu molt.És una passada!!!




dilluns, 28 de maig del 2018

DESPACITO



Com se que vos agrada tantíssim ací vos la deixe, perquè pugueu practicar-la a casa. Ànim no és molt difícil.

THE PHANTOMS


Aquesta setmana, un grup amb un cantant molt especial i conegut per a nosaltres; Txus, el nostre monitor del menjador. Te moltes cançons però nosaltres escoltem "Benidorm Nights". Espere que vos agrade i el feliciteu. 





 

dimarts, 22 de maig del 2018

DANCING QUEEN



Aquesta setmana en la sirena escoltem una de les cançons més famoses del grup de Suècia ABBA. Foren guanyadors del festival d'eurovisió en l'any 1974,i molt famosos als setanta. Es una cançó amb una lletra en anglés, molt fàcil de cantar. Així que podeu practicar.



 

INSTRUMENTS DE VENT-METALL



Bona nit a totes i tots. Avui els alumnes de 3r de primària hem treballat a l'aula els diferents instruments que integren la familiade vent-metall. Són instruments que per a fer-los sonar s'ha de bufar i s'han construït en metall. Així trobem: la trompeta, la trompa, el trombó i la tuba. Perquè pugueu reconèixer el seu so, vos deixe els enllaços als vdeos que hem vist a l'aula. Podeu escoltar com canvia el so d'un instrument a un altre encara que toquen la mateixa melodia.


  TROMBÓ 



  DUO DE BOMBARDÍ  I TUBA 

  DUO DE TROMBÓ I TUBA

 
TROMPA


TROMPETA





 

dijous, 17 de maig del 2018

TORTUGUES MUSICALS



Avui una activitat per a jugar i divertir-se, sobretot per als més xicotets. Unes tortugues afinadetes amb una nota de l'escala. Espere que ho passeu bé jugant. 

TORTUGUES MUSICALS 

diumenge, 13 de maig del 2018

I'M STILL STANDING



Hola!!!De nou encetem una nova setmana. Aquesta setmana amb una cançó que es va fer més famosa gràcies a la pel·li de dibuixos "CANTA". És la cançó que cantava el goril·la, però l'original és d'un gran cantant anomenat Elton John. A continuació vos deixe unes fotos i enllaços, de diferents versions. A veure quina vos agrada més.




 


 






 

dimecres, 9 de maig del 2018

EUROVISIO



Ja falta poc per al festival d'eurovisió. Com ja sabeu, els alumnes de 5é i 6é teniu la partitura per a flauta, i els de 3r-4t haveu estat practicant un poc la cançó. Per què pugueu seguir practicant, vos pose l'enllaç del video original, i de la versió Karaoke. A practicaaaaaar!!!!!






 

diumenge, 6 de maig del 2018

PHARRELL WILLIAMS "COME GET IT BAE"


I aquesta setmana una nova cançó: "Come get it Bae" de Pharrell Williams, el famós cantant de "Happy". Espere que vos agrade molt també.




"COME GET IT BAE" 

BETTER WHEN I'M DANCING



Hola, de nou!!!!després de les falles, la pasqua i el pont de maig, tornem a la càrrega. He tingut un poc abandonat el blog però vaig a posar-me novament les piles. 
Ací vos deixe l'enllaç a la cançó que ha sigut la nostra banda sonora en el video del dia de l'activitat física. Una cançó molt marxosa i alegre de Meghan Trainor. 


 

diumenge, 4 de març del 2018

DEPENDE DE LOS DOS



Aquesta setmana, és una setmana molt important. El dijous 8 de març se cel·lebra el dia internacional de la dona treballadora. I per aquest motiu estarem escoltant a la sirena una cançó que se que vos encantarà. Es diu "Depende de los Dos", i és una cançó amb moltes possiilitats. Vos deixe videos i enllaços a la web principal perquè pugueu consultar tot el que vos interesse. 


 DEPENDE DE LOS DOS 


També amb KARAOKE

I el ball per si s'animeu



 
 

UN HOME AMB UNA ORELLA VERDA


Bona nit!!!! Aquesta setmana hem estat escoltant una cançò  "Un home amb una orella verda", que inicialment era un poema. Està recopilada en un disc anomenat "Poemúsica" i en ella escoltem la improvisació que jo, si haveu escoltat bé (Esther, mestra de música), he interpretat amb el clarinet. Va ser una col·laboració que vaig fer ja fa uns anys. I ens ha servit per treballar aquesta paraula i aprofondir un poc més.


dimecres, 21 de febrer del 2018

NOTICIA DESTACADA



Per als que encara no ho sabem, gaudir de la música, fer música és molt molt important. Tant que hi han investigacions que afirmen que es conecten moltes coses dins del nostre cervell. Vos deixe l'article on s'explica. 


CONEXIONES CEREBRALES GRACIAS A LA MÚSICA 

dimarts, 20 de febrer del 2018

BOHEMIAN RAPSODY "QUEEN"


Aquesta setmana escoltem a la sirena un grup que cantem molt bé i fan versions. La cançó es diu "Bohemian Rapsody" i és del famós grup de rock QUEEN. Com podeu observar són capaços de fer molts efectes i veus diferents. Sonen meravellosament bé. 
Ací vos pose un parell d'enllaços




dilluns, 5 de febrer del 2018

SOMETHING STUPID



Aquesta setmana escoltarem a la sirena, una cançó molt tendra i romàntica. Es diu "Something stupid" i està interpretada per dos actors famosos: Nicole Kidman i Robbie Williams. La cançó originària era de Frank Sinatra i la seua filla Nancy. I el més curiós és que la xica fa la 2ª veu, la més greu, i el xic l'aguda. I això és poc habitual. Espere que la gaudiu molt. Bona setmana a totes i tots





dimecres, 24 de gener del 2018

THE PINK PANTER


Ja fa unes setmanes estiguerem mirant aquest video tan graciós de la pantera rosa. He volgut afegir-lo al bloc per quan vullgau tornar a veure'l. 




THE PINK PANTER 

ELS NOSTRES AMICS: ELS INSTRUMENTS


Ací vos deixe uns videos molt divertits i bonics amb melòdies clàsiques on apareixen els instruments com a personatges. Són molt originals i colorits. A mi m'encanten des de que els vaig descobrir amb una aplicació per a la tablet. Ja me direu que vos sembla. 




RONDÓ A LA TURCA (MOZART)
 HAPPY AND YOU KNOW IT

TOTS VOLEM LA PAU


Com ja vos havia dit, ací vos deixe el video amb la cançó de la Pau que cantarem enguany. És molt coneguda ja que la música és la de la cançó "SOFIA" d'Àlvaro Soler.  Segur que ens ix molt bé perquè sou uns artistes!!!!

 

dilluns, 22 de gener del 2018

JOCS


A continuació deixe l'enllaç a una web en la qual podreu practicar, l'ordre de les notes en l'escala, els diferents instruments, un joc de parelles, etc... segur que passeu una estoneta molt divertida.

JOCS MUSICALS



HEAL THE WORLD



Hola, a totes i tots!!! És temps de reprendre la marxa del col·le després de les vacances de Nadal, que espere les hàgeu gaudit al màxim.
La propera setmana cel·lebrarem, com tots els anys, el dia de la Pau i de l'arbre. Preprararem alguna cançoneta i també un manifest.

De moment, vos deixe l'enllaç a la cançò que escoltem aquesta setmana en la sirena, i que es diu "Heal the World" i és del meravellós Michael Jackson. Segur que vos agrada .